STIWOT Reizen

STIWOT Reizen Battlefield Tour "De weg naar de Hochwald Gap"

Op dit moment is het maximum aantal deelnemers bereikt. Het is wel mogelijk een plaats op de reservelijst te reserveren.

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert STIWOT Reizen een Battlefield Tour waarbij de operaties Veritable en Blockbuster centraal staan. Speciale aandacht is er voor de Canadese eenheden die hierbij betrokken waren en tot doel hadden op te trekken richting de Rijn bij Emmerich, Rees en Xanten. Om Xanten te kunnen bereiken zouden de Canadezen de Duitse hoofverdedigingslijn in het Hochwald moeten doorbreken.


De excursie sluit aan op de STIWOT Reizen Battlefield Tour "Operatie Veritable" van vorig jaar, maar is ook prima te volgen zonder hieraan te hebben deelgenomen.

We verzamelen ons vanaf 08:30 uur op de parkeerplaats van de Canadese Oorlogsbegraafplaats, Zevenheuvelenweg 38, 6561 Groesbeek. Hier verwelkomen wij u met een kopje koffie of thee. Om 09:00 start het programma en rijden we naar Duitsland.Onze eerste stop is bij de Eselsberg. Hier opende de 116. Panzer Division een grote tegenaanval. De inleidende artilleriebeschieting was as bad as the worst it had received in Normandy liet het 4th battalion Wiltshire Regiment in hun War Diary optekenen. Wat volgde was een aanval van de infanterie ondersteund met tanks op de Geallieerde posities. De volgende stop is in Louisendorf waar we in de voetsporen van de Royal Winnipeg Rifles treden, die bij zware gevechten dit dorp wisten in te nemen. Als antwoord hierop volgde ook hier een zware tegenaanval door opnieuw de 116. Panzer Division en de Panzer-Lehr Division.

Vervolgens stoppen we in Mooyland-Wood. Een relatief klein terrein maar van grote strategische waarde door de vergezichten waar vandaan de Duitse artillerie een groot gedeelte van het slagveld controleerde. De Canadese 7th Infantry Brigade werd belast met de verovering van deze hoogte. De Duitsers onderkende het belang van deze positie en had zich goed ingegraven. Een bloedige strijd was het gevolg.Aansluitend rijden we naar Kloster Graefenthal. Dit klooster werd door de Seaforth Highlanders ingenomen. Het diende als verzamelpunt en werd door de Geallieerden gebruikt om zich te herpakken en opnieuw te organiseren na de inname van Goch. In het klooster zullen we in een sfeervolle omgeving onze geheel verzorgde lunch gebruiken.

Na de lunch gaan we naar Toten Hügel. Op deze heuvelkam hadden de Duitsers een vooruitgeschoven verdediging ingericht. We gaan hier in op de acties van Sergeant Aubrey Cosens van The Queen's Own Rifles of Canada. Met zijn acties in de omgeving van de Mooshof ontving hij postuum de hoogste Britse militaire onderscheiding, het Victoria Cross.Even verderop bezoeken we de Duitse hoofdverdedigings-lijn bij Hochwald. In deze bosachtige omgeving bezoeken we verschillende plekken die een sleutelrol hebben gespeeld bij de uiteindelijk doorbraak van de Duitse verdedigingslinie. De gevechten gingen hier gepaard met grote verliezen aan beide zijden. We bezoeken de Hochwald Stopplinie op de Paulsberg, het monument in Uedemerbruch en de Hochwald Gap in Uedem.

We keren vervolgens weer terug naar Nederland en bezoeken de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. Uiteindelijk maken we hier de balans op en zullen we stilstaan bij enkele persoonlijke verhalen van militairen die tijdens deze campagne sneuvelden en hier begraven liggen.Deze tour wordt u aangeboden in samenwerking met Liberation Tour en staat onder de deskundige leiding van Roel Dekkers, lid van de International Guild of Battlefield Guides en Bert Eikelenboom, gecertificeerd gids van de International Guild of Battlefield Guides, tevens als gids aangesloten bij Liberation Route Europe Guide Network.

Op dit moment is het maximum aantal deelnemers bereikt. Het is wel mogelijk een plaats op de reservelijst te reserveren.

Spreekt deze Battlefield Tour u wel aan? Klik dan hier voor de mogelijkheid tot inschrijven.

Vertrek: zaterdag 16 juni 2018

Algemene Informatie

Vertrekdatum Zaterdag 16 juni 2018, 09:00 uur
Plaats van vertrek Zevenheuvelenweg 38, 6561 Groesbeek
Reisdoel Rijnlandoffensief - Canadese Sector
Min. aantal personen 20
Max. aantal personen 30
Kosten per persoon donateur € 59,50
Kosten per persoon niet donateur € 64,50
Annuleren kosteloos voor Vrijdag 1 juni 2018

Alle kosten inclusief begeleiding door deskundige gidsen, ontvangst met koffie of thee, vervoer per touringcar en een verzorgde lunch zijn inbegrepen.

Omdat we ons tijdens het programma ook in Duitsland zullen bevinden wordt iedere deelnemer verzocht een geldig reisdocument bij zich te hebben.

Programma

Het programma is dagvullend, start om 09:00 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur.

Wanneer u in de toekomst bericht wilt ontvangen van nieuwe Battlefield Tours kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Overige informatie

Stichting Informatie Wereld Oorlog Twee is in geen geval verantwoordelijk voor onverantwoordelijk gedrag van de deelnemers aan deze Battlefield Tour. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor het bij zich hebben van verzekeringspapieren en een geldig reisdocument. Wij verzoeken u om gepaste kleding (regen/warme kleding) en stevig schoeisel mee te nemen.

Belangrijk

Het is mogelijk dat de reis door onvoorziene omstandigheden (overmacht: weer, verkeer, calamiteiten) geen doorgang kan vinden. In dit geval krijgt u 100% van uw reissom terug. Wij adviseren een ieder om een reisverzekering af te sluiten.

Direct boeken!