STIWOT Reizen

Bemmel Meeting - 16 november 2003

Op zondag 16 november was 'De Kinkel' de plaats waar STIWOT een groots opgezette bijeenkomst hield. Reeds om 10.00 uur waren alle medewerkers en sponsoren aanwezig en kon het opbouwen en aankleden van de zaal beginnen.

In de zaal ging het opbouwen van start, het plaatsen van tafels en het inrichten van stands over STIWOT, Go2war2, WW2Awards, Paratrooper Webbase, een zithoek en een bioscoop. Ook was er plaats voor onze sponsor Marcel van Toys Unlimited en plaats voor enkele toekomstige handelaren.

In gesprek met de fitte verzetsheld Leuke 1/6 items van onze sponser Toys Unlimited

Om 12 uur zou het beginnen en waren de eerste bezoekers welkom. Maar om 11 uur stapte er een zeer fitte verzetsheld het zaaltje binnen om een babbeltje te maken. Hij had samen met een kameraad springladingen van een brugpijler verwijderd en was daarvoor onderscheiden.

Een relaxte sfeer... Genoeg expositiemateriaal

Toen om 12 uur de eerste bezoekers aankwamen begon het spektakel, een Britse halftrack denderde met grommende motor het terrein op. Mensen die op weg waren naar de intocht van sinterklaas bedachten zich dat een halftrack toch meer de interesse had. De show werd niet alleen gestolen door een halftrack maar ook door 2 jeeps en een zeldzame ‘water weasel’. De fototoestellen werden druk aan het werk gezet door de schitterende voertuigen. De heren van deze voertuigen hebben een schitterende bijdrage geleverd en hiervoor willen we ze dan ook hartelijk bedanken!

De schitterende voertuigen.

Britse halftrack Water weasel

Op de meeting was er ruim de tijd voor gesprekken met de mensen van STIWOT, de sponsoren en natuurlijk een heleboel te bekijken. In totaal is er een geweldig aantal van 81 mensen geweest, wat maar weer eens aangeeft dat de interesse in de tweede wereldoorlog zeker niet afneemt.

De bijeenkomst stond mede in het teken van het openen van de vernieuwde WO II Shop. Deze geheel vernieuwde shop werd met een korte toespraak voor geopend verklaart, waar een algemeen verhaaltje aan vooraf ging.

Bezoekers luisteren toe naar de opening van de WO II Shop Don van den Bogert en Frank van der Drift aan het woord

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze dag wil ik hartelijk danken voor zijn inzet en alle bezoekers bedanken voor hun komst. Het was een geweldige dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Frank van der Drift
Voorzitter STIWOT