STIWOT Reizen

Best Meeting - 16 mei 2004

Op zondag 16 mei vond de eerste STIWOT meeting van het jaar 2004 plaats in het museum bevrijdende vleugels in Best.


Dakota museam Bevrijdende Vleugels te Best, Foto Ivo van den Akker

Na een treinrit van ongeveer anderhalf uur kwam ik aan op station Best en heb daar nog even gewacht op Sjoerd, Desiree en Ivo, na de nodige militairen te hebben ontlopen (die ons probeerde met alle middelen naar de open dag van de landmacht te krijgen) en een belletje naar Frank kwam Ben ons ophalen. Nadat we ons met zijn vieren in het autootje van Ben te hebben gepropt begon de wat krappe rit naar het museum die gelukkig niet al te lang duurde.

Eenmaal aangekomen in het museum werden we in de welkomsthal, waar een display was ingericht over de awards site, begroet door het bestuur, overige STIWOT leden die daar al aanwezig waren en één van de sponsors, Marcel van Toys Unlimited.
Na wat bijgepraat te hebben en nog wat andere leden te hebben ontmoet begon Frank aan zijn welkomstwoordje waarbij onder andere aandacht werd geschonken aan de lancering van de nieuwe awards site. Ook werden hier de prijzen (twee prachtige 1:6 schaal poppen beschikbaar gesteld door Toys Unlimited) uitgedeeld aan de winnaars van de vorige twee STIWOT quizzen.


Frank van der Drift(r) reikt prijs uit aan Kris van Daele(l), Foto Ivo van den Akker

Hierna ging ongeveer iedereen een rondje door het museum maken dat gevestigd zit in een aantal oude loodsen die over het terrein verspreid staan.
Na de nodige display's en voertuigen te hebben gezien kwamen we aan bij de twee gerestaureerde Dakota's die toen toch wel erg groot leken.
Na buiten op het terras wat te hebben gegeten kwam Frank met de mededeling of degenen die meegingen naar Normandie naar binnen wilden komen voor de bespreking, na met zijn allen weer naar binnen te zijn gegaan waar intussen het overleg tussen de organisatoren van de Arnhem battlefield tour was afgelopen.


Bespreking organisatie Arnhem tour 2004, Foto Jeroen Koppes

Na enige tijd begon de bespreking over Normandie waar 10 STIWOT leden in Juni heengaan.
Degenen die niet mee gaan naar Normandie kwamen tot het besluit dat het buiten in het zonnetje toch heel wat beter zat als binnen en dus gingen we weer naar buiten waar degene van de Normandie reis zich na de bespreking zich weldra bijvoegden.

Tot een uurtje of vijf hebben we nog gezellig zitten praten op het terras en zijn er nog wat foto's gemaakt van het bestuur en het awards site team. Daarna zijn degene die met de trein gingen weer terug gebracht naar het station door Ben, Wilco en Barry.


Het WW2Awards-team, Foto Ivo van den Akker

Nadat Sjoerd, Desiree en Ivo net hun trein hadden gemist (door de lange conversatie met Frank, Wilco en Hans bij het station) verdwenen ze met de tekst het is weer tijd om te gaan bieren.
Vijf minuten later stapte ik op mijn trein die mijn richting opging en was na wederom anderhalf uur weer thuis.

Al met al was het een gezellige en informatieve dag en voor de mensen die deze keer niet geweest zijn kan ik alleen maar zeggen dat ze toch echt iets gemist hebben en er de volgende keer gewoon bij moeten zijn.

Rick Visser