STIWOT Reizen

Arnhem Meeting - 28 november 2004

Na een goede rit in de trein kwam ik rond half 11 op het station van Arnhem aan waarna ik Jeroen Niels gebeld te hebben, Desiree tegenkwam.Na ongeveer een halfuurtje was Jeroen op het station en hebben wij ons met zijn drieŽn richting de achteruitgang begeven, waar Philip Reinders (ABRG) op ons stond te wachten.
Na een kleine omweg door Oosterbeek over de Dreyenseweg om nog even te kijken naar de bomen die omgekapt waren, kwamen we aan in het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45. Na wat gerommel met geld bij de entree konden we ons naar de boven verdieping begeven waar de STIWOT meeting gehouden werd.Boven aangekomen ging Philip met behulp van Jeroen Niels en Barry enkele spullen uitstallen die betrekking hadden op de slag om Arnhem.

bijpraten met bekendeneen van de dioramas in het museum

Na wat mensen begroet te hebben, heb ik een snel rondje door het museum gemaakt om even rond te kijken. Ik vroeg me ook af waar de geur van oesters vandaan kwam, maar dat bleek de kantine te zijn.Na weer op de bovenverdieping te zijn aangekomen en wederom wat gepraat te hebben met de bezoekers. Erg jammer was dat ik de prijsuitreiking van de quiz heb gemist, dat ging allemaal iets te snel.
Rond een uur of 4 werd met champagne de aanstaande opening van de vernieuwde oorlogsmusea site aangekondigd die om 6 uur online zou gaan. De vernieuwing zit 'm in het feit dat de site in een nieuw jasje is gestoken en dat de complete site nu ook in het engels te bekijken is.

genoeg oorlogsmaterieel de quizwinnaar en de voorzitter van STIWOT (r)

de rest van het museum was ook zeer de moeite waard

Hierna werd het tijd om op te gaan ruimen. Wat vooral inhield dat de grote collectie poppen die Marcel van Toys Unlimited, een van de sponsors van STIWOT, had meegenomen weer terugmoesten in de dozen en vanaf de boven verdieping naar beneden moesten worden gebracht. Na zo ver ik weet bijna iedereen gedag te hebben gezegd ben ik met Peter (Pietje, ABRG) en Timo (Gustav) meegereden naar station Utrecht, waar ook Timo en ik van elkaar afscheid namen om ieder onze eigen kant op te gaan.
Het was weer een gezellige dag, er is weer aardig wat bijgepraat en je hebt eindelijk de gezichten gezien van de mensen die je normaal alleen 'online' ziet.

Tot de volgende meeting.

Rick Visser
Alle foto's: © STIWOT & Jeroen Koppes