STIWOT Reizen

Fotoverslag Santa Fe Event 2013

Santa Fe was altijd een tweejarig event maar door het succes van vorig jaar werd besloten om ook dit jaar weer een event te organiseren. Een maand geleden stond Oorlogsmuseum Overloon nog in het teken van de Duitse voertuigen tijdens Militracks, dit weekend was het de beurt aan de geallieerde voertuigen. Uiteraard was uw reporter er dit keer ook weer bij.

Het grote voordeel ten opzichte van Militracks is dat er nu ook vuurwapendemonstraties en mockbattles gehouden werden. Helaas was de militariamarkt wel een stuk kleiner dan tijdens Militracks, dat werd echter weer uitstekend gecompenseerd met de aanwezigheid van modelbouwvereniging TWENOT.Static displays

In de bossen rond het museum waren weer vele kampenmenten opgeslagen, zowel Duitse, Amerikaanse, Britse en zelfs vrije Fransen waren te bewonderen.

Rondritten


Dit jaar was het ook mogelijk om tegen betaling mee te rijden in tanks, halftracks, vrachtwagens en jeeps.

WapendemonstratiesDe vuurwapendemonstratie werd gegeven door de leden van de Screaming Ducks, zij lieten zowel Amerikaanse, als Britse en Duitse wapens zien en horen!

Mockbattles

Ook dit jaar werd de mockbattle weer gewonnen door de Amerikanen.

Modelbouw


Ook TWENOT was aanwezig om uit te leggen wat er allemaal op modelbouwgebied mogelijk was en om hun schitterende diorama's te tonen. Buiten was er nog een demonstratie te zien van radiografisch bestuurbare schaalmodellen.

Ondanks de paar regenbuitjes, die alles meevielen gezien wat er voorspeld was, was het toch weer een fantastische dag. Wij zien alvast weer uit naar de volgende versie van Santa Fe, op naar volgend jaar!