STIWOT Reizen

Combined Ops Headcorn 2013

Combined Ops is een militaire Wings and Wheels show. Het was dit jaar de 5e keer dat de show op het vliegveld van Headcorn werd gehouden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was op deze plaats Lashenden Advanced Landing Ground. Headcorn had toen zijn eigen vliegveld. Op het vliegveld is tegenwoordig veel activiteit van sportvliegers en parachutisten. Het Lashenden Air Warfare Museum is hier ook gevestigd.

Tijdens Combined Ops staan op het grasveld naast de startbaan honderden militaire voertuigen en kraampjes met militaire spulletjes. De vele re-enactors geven demonstraties. Het publiek kan meerijden in een echte tank. De vliegshow is niet heel groot, maar zeer de moeite waard. STIWOT medewerker Arjan Vrieze ging op zondag 18 augustus een kijkje nemen en maakte de volgende reportage:De re-enactors zijn al vroeg actief.
De brandweer is ook stand-by.


RAF en Airbornes zijn ook vertegenwoordigd.


De woestijncampagnes hebben een eigen locatie.De recent gerestaureerde Reichenberg V1 van het Lashenden Air Warfare Museum was voor het eerst voor het publiek te zien.


Yak C11 en Percival Proctor


P51 Mustang 'Janie' van Hardwick Warbirds.


De Stearman (rechts) vertrok al vroeg op de dag


Landing van Piper L4 cub en Fly-by door JanieAerobatic display met Yak52 en Barnstorm act door 4 Druine D31 Turbulents van de plaatselijke Tiger ClubAankomst van de Battle of Britain Memorial Flight


Solo displays door Spitfire PM631 en Hurricane LF363Solo display door Lancaster PA474Nog een Fly-by met zijn drieŽn en dan weer door naar de volgende locatie


De Red Arrows en Hawker Hunter 'Miss Demeanour' maakten een Fly-by op de terugweg van hun display op de vliegshow in Eastbourne.Volgend onderdeel was een aanval van Duitse vliegtuigen op een Amerikaans kamp.


Hurricane AE977 zorgde voor een goede afloop.


De Me108 kon gelukkig probleemloos landen


Clive Denney taxiet de Hurricane binnen.


Terwijl de kisten worden gepoetst, vliegen de Duitsers en Amerikanen elkaar opnieuw in de haren.

Janie maakte nog weer een mooie Fly/by.


Dan volgt er nog wat formatievliegen door 2 Stampes.


De bezoekers gaan naar huis.
Het is afgelopen. Opruimen maar!