STIWOT Reizen

Fotoverslag Liberation Task Force in Grave en op de Ginkelse Heide

Zoals u al eerder op deze website heeft kunnen lezen is er de afgelopen dagen naast de OMG2014 colonne nog een andere colonne met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door Nederland getrokken. Dit was de Liberation Task Force die onder de vlag van Historical Tours reed. De Liberation Task Force stond geheel in het teken van XXX Corps en volgde zoveel mogelijk de originele opmarsroute van Operation Garden. Uw reporter onderschepte deze colonne op woensdagavond in Grave en op donderdagavond bij het arriveren op de Ginkelse Heide. Ondanks dat het beide avonden al vroeg donker werd willen wij u een kleine impressie niet onthouden.


Met de Liberation Task Force reden ook veel Sherman tanks en andere gepantserde rupsvoertuigen mee.[break]Twee zoeklichten projecteren een "V for Victory" in de lucht ten teken dat de brug bij Grave in geallieerde handen is.

De volgende avond spoedde uw reporter zich naar de Ginkelse Heide in Ede waar de Liberation Task Force om 19.20 uur zou arriveren. Helaas werd dat wat later en toen de eerste voertuigen de hei opdraaiden begon het dan ook al te schemeren.Het opwaaiende stof maakte de omstandigheden er niet beter op voor uw reporter maar met behulp van de flitser was het toch nog mogelijk om enkele plaatjes te maken.

En zoals in Grave sluiten we ook hier af met een "V for Victory". Fantastisch dat deze Britten nogmaals de oversteek maakten om ons hun schitterende voertuigen te laten zien.