STIWOT Reizen

Fotoverslag Market Garden en de Duivelsberg

Op zaterdag 13 september was Nick Keetman op de door de Archeologisch Werkgroep Nederland (afdeling Nijmegen) georganiseerde publieksgerichte activiteiten in het kader van Market Garden 70 jaar op de Duivelsberg te Berg en Dal.

Bezoekers konden onder ander meedoen aan een excursie langs militaire stellingen op de Duivelsberg en er was een re-enactment schouwspel. Ook was er een tentoonstelling ingericht over ‘de strijd om de Duivelsberg’ en er was een infomarkt. Je kon ook nog met een Willys MB Jeep meerijden, waarvan er enkele aanwezig waren.

De strijd om de Duivelsberg te Berg en Dal duurde van 19 t/m 24 september 1944 en vond plaats tussen eenheden van Able-Company van het 508th PIR van de 82nd Airborne Division en Duitse troepen.

Van de publieksgerichte activiteiten heeft Nick de volgende foto’s gemaakt.

[break]


Re-enactor 82nd Airborne Division in M42 uniform met een gevangen genomen Duitse Wehrmacht re-enactor soldaat.


Deze re-enactor gaf uitleg over wat er allemaal gebeurd is op de Duivelsberg in september 1944 en hoe zowel de Amerikaanse parachutisten als de Duitse soldaten leefden in die tijd. Hij gaf ook uitleg over de gevechtsuniformen van zowel de Amerikaanse para’s als de Duitsers.


Loopgraaf gemaakt op de Duivelsberg door de 9th North Nova Scottia Highlanders.