STIWOT Reizen

Onthulling monument Lancaster LM508

Op 30 juni 2016 werd bij Werkendam het monument voor de neergestorte Lancaster bommenwerper LM508 onthuld.

Dit gebeurde op de plaats waar deze neerstortte op 21 juni 1944 en werd geborgen in oktober 2014. Hierbij werd het stoffelijk overschot van Sgt John E. Keogh geborgen.
Hij werd voorafgaand aan de onthulling in besloten kring begraven op het kerkhof van Werkendam, in de buurt van medebemanningslid Thomas Duff die ook omkwam bij de crash.

Bij de onthulling waren ongeveer 30 mensen uit Engeland aanwezig: Mensen van het Ministry of Defence and the Joint Casualty & Compassionate Centre, die deze dag organiseerden, familieleden en militairen. Ook waren mensen aanwezig, die betrokken waren bij de berging en een afvaardiging van de Britse Ambassade.
Na enkele toespraken in de tent werd het monument onthuld door de Burgemeester van Werkendam en Steve Keogh, de neef van John E. Keogh. Na de Last Post en twee minuten stilte werden de kransen gelegd waarna alle aanwezigen een Poppy op het monument konden leggen.De erewacht werd gevormd door militairen van het R.A.F. Regiment, die bij de begrafenis de kist hadden gedragen.