STIWOT Reizen

Fotoverslag British Airborne Hospital Oosterbeek

Van 15 t/m 17 september 2016 werd er in de Concertzaal aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek door de Britse re-enactment groep 16 PFA Living History Group (Airborne RAMC WW2) een (British) Airborne Hospital Display georganiseerd. Doel van deze display was het verbeelden van de vele dressing stations (medische veldposten) in Arnhem en Oosterbeek tijdens de Slag om Arnhem van 17 t/m 25 september 1944. Hieronder een fotoverslag van Nick Keetman, die het evenement op 16 september bijwoonde. Meer informatie over deze re-enactmentgroep is te vinden op haar website.


Links: British Airborne Universal Carrier op de Benedendorpsweg op weg naar het dressing station. Rechts: Aan de boom hangt een Rode Kruis-vlag plus een rode parachute voor een gedropte munitiecontainer.


Links: Container met medisch materiaal en naast de container ligt een zogenaamd paneel voor het markeren van een DZ of LZ (drop zone / landing zone). Rechts: Voorkant/ingang van het dressing station. Ervoor een British Airborne Universal Carrier en twee Airborne jeeps.


Links: Bordje van de 16 P.F.A. Living History Group, ondersteund door twee jerrycans, voor de ingang van de Airborne Hospital Display. Rechts: Signals-jeep met op de achtergrond tegen de muur van de Concertzaal een brancard een drop basket, parahandkar en een parachute (rood voor munitie).


Links: Signals jeep. Rechts: British R.A.M.C.-parachutist.


Links: Medisch materiaal. Rechts: Wapenrek met van boven naar beneden: een Lee Enfield No.2 MK4 (T) Sniper Rifle, Lee Enfield No.2 MK4, Stengun MK II, Stengun MK III en een Brengun MK I.


Links: Britse zweefvliegtuigpiloot. Rechts: Airborne-brancards met medisch materiaal.


Links: Een DB Battle Dress Jacket (links) en een Denison Smock Jacket (rechts). Rechts: Container CLE (Container Light Equipment) medisch materiaal.


Links: Drie drop baskets met diverse uitrusting stukken en een parafiets. Rechts: Zo moet het er ongeveer in die negen septemberdagen van 1944 uit hebben gezien in de vele dressing stations in zowel Arnhem als Oosterbeek.