STIWOT Reizen

Fotoverslag Twinwood Musea

In Groot BrittaniŽ zijn er veel musea over de Tweede Wereldoorlog ondergebracht in gebouwen van verlaten vliegvelden. Vaak wordt hiervoor de karakteristieke verkeerstoren gebruikt. Dat is bij de Twinwood Musea ook het geval. Op deze locatie zijn er echter heel wat meer gebouwen uit de oorlog opnieuw in gebruik genomen. Samen vormen ze een fantastisch museum.

Op de website van de musea komt vrijwel niet uit de verf wat voor een geweldige grote en mooie verzamelingen hier te bezichtigen zijn. De website geeft met name informatie over de evenementen die hier gehouden worden. Uw reporter was aangenaam verrast!

RAF Twinwood Farm was in de Tweede Wereldoorlog een opleidingsvliegveld. Bandleider Glenn Miller maakte regelmatig van dit vliegveld gebruik om naar zijn optredens te gaan. Het is dan ook heel toepasselijk dat de voormalige verkeerstoren als Glenn Milller Museum is ingericht.
Een stukje verder is het gebouw waar het Twinwood Aviation Museum is ondergebracht.


Ook het Summer of '44 museum over het thuisfront, bevindt zich grotendeels in dit gebouw:


In het volgende gebouw is de transportafdeling te vinden. Een privť verzameling miltaire voertuigen samen met andere collecties onder andere over de Airborne Forces.
Dan is er een kleine tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog:

Een slaapzaal voor vrouwelijke militairen:

En tot slot een brandweermuseum: